sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Treeninameja

Meillä treeninameja kuluu paljon, oikeastaan todella paljon, koska Helmi pääasiassa palkataan aina nameilla sen pohjattoman ruokahalun tähden. Tämä moottori vien sen vaikka läpi harmaan kiven. Välillä kun treenejä on paljon Helmi saa ruokansakin treeninameina. Välillä käytössä on kuitenkin extraherkut eli itsetehdyt treeninamit.
 
Niitä on itse helppo tehdä, tulee halvemmaksi kuin ostaa kaupasta ja tietää varmasti mitä treeninamit sisältävät (ei lisä- eikä väriaineita eikä suolaa). Ja ovat ainakin meidän koirien mielestä todella herkullisia.
 
Aineksina on jauhelihaa 400g (itse teen tuplasatsina kun menekkiä on paljon), kananmunia 2kpl sekä jauhoja tai leseitä, mitä sattuu olemaan ja mikä koiralle sopii noin 1dl verran. Sekoitan ainekset keskenään niin että taikina on sopivan kiinteän tuntuista ja levitän uunipellille levyksi.
 
 
Levyä paistetaan 180 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Suojaan levyn päältä leivinpaperilla kun se on vähän ruskistunut ettei pinta pala. Sen jälkeen otan levyn uunista jäähtymään.
 
 
Jäähtynyt levy leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi ja palat laitetaan uudestaan uunipellille ja uuniin n. 100 astettä ja 15-30 minuuttia niin että palat sopivasti kuivuvat.
 
 
Jäähdyttyään palat ovat valmiita nautittaviksi, ja sitten vain treenaamaan!
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentujuttuja

Kyllä on aika taas kiirehtinyt eteenpäin. Tänään Speedy tuli jo 7 viikkoa ja viime maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärissä Lahd...