torstai 21. toukokuuta 2015

Joukkotarkastuspäivä

Ensimmäiset Flaming Snow's pennut eli A-pentue täyttää vuoden 11.6.2015. Tämä mahdollistaa sen että koirat voidaan jo virallisesti terveystarkastaa. Tarkastuspäivä on 1.7.2015 ja kokoonnumme Eläinystäväsi lääkärille jossa Juha Kallio suorittaa koirien kuvaamisen. Mahdollisesti/toivottavasti saamme vielä silmäpeilauksenkin samalle päivälle jos onnistuvat saamaan meille vierailevan eläinlääkärin paikalle silmiä peilaamaan.
 
Pidän itse terveystarkastuksia erittäin tärkeänä ja kaikkien pennunostajien kanssa olen jutellut asian tärkeydestä ja toiveestani että pentu aikuisena tutkittaisiin. Nyt voinkin tyytyväisenä todeta että kaikki kasvatinomistajat jakavat saman ajatuksen ja ovat tulossa tutkituttamaan koiransa, tästä iso kiitos teille ihanille kasvatinomistajille! Tutkimustulokset ovat erittäin tärkeää tietoa niin kasvattajalle kuin omistajillekin, kuin myös muille kasvattajille/ pennun ostajille ja tutkituttamalla koirasi viet samalla rotua eteenpäin.
 
Yleensä tarkastuksissa kuvataan lonkat ja kyynärät sekä mahdollisesti tutkitaan polvet. Nykyään on mahdollista kuvauttaa selkäkin ja saada siitä virallinen lausunto. Tärkeimpänä itse pidän terveitä kyynäriä, ainakin jos koiran kanssa harrastetaan jotain kuormittavaa lajia kuten agility. Lonkkien osalta sheltti pärjää kevyenä koirana hieman huonommallakin tuloksella, mutta tavoitteena on saada aikaiseksi terveitä koiria kokonaisuutena, sillä sairaan koiran kanssa eläminen käy pidemmän päälle raskaaksi oli sitten kyseessä nivelsairaus, allergia tai joku muu sairaus.
 
 
Kuvassa Helmin C/C lonkat
 
Täytyy kuitenkin pitää mielessä kun luonnon kanssa olemme tekemisissä että vaikka miten yrittäisi tehdä oikeita valintoja ja käyttää terveitä vanhempia voi jälkeläisellä ilmetä sairaus jota ei ennakkoon olisi pystynyt tietämään. Tällaisessakin tapauksessa on parempi tietää asia kuin ihmetellä miksi koirasta on yht'äkkiä tullut vihainen kun sen viereen menee sohvalla tai miksi sen on niin kovin vaikea päästä liikkeelle kun on pitkään ollut lattialla makuulla.
 
Kuten varmasti olette huomanneet jos kotisivujani olette lukeneet terveysasioiden tärkeyden itselleni ja näitä asioita tulen painottamaan mahdollisissa seuraavissakin yhdistelmissä. Samalla viivalla tulee kuitenkin myös luonneominaisuudet ja niistäkin voisin kirjoittaa vaikka miten paljon. Mutta tulevaisuuteen katsomme sitten seuraavan kerran kun olemme saaneet A-pentueen tutkituksi ja toivottavasti terveeksi todetuksi!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentujuttuja

Kyllä on aika taas kiirehtinyt eteenpäin. Tänään Speedy tuli jo 7 viikkoa ja viime maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärissä Lahd...