Punkista asiaa

Otsikosta voisi luulla että nyt on allekirjoittanut vaihtanut musiikillista makuaan vallan kokonaan, mutta nyt ei valitettavasti ole musiikillisesta tyylilajista kysymys vaan näistä ärsyttävistä pienistä inhokeista punkeista eli puutiaisista.
 
Viime kesänä selvisin vain yhden punkin poistamisella Sylvistä eikä meillä sen vuoksi ole ollut tarvetta minkäänlaiselle karkotteelle. Tästä johtuen minulla on ollut hyvin vähän tarjota vinkkejä sopivasta karkotteesta kasvatinomistajille.
 
Pitkin kevättä olen kuullut ihmisten puhuvan että punkkeja olisi paljon ja tänään sitten ensimmäisen sain poistaakin. Stellaan oli leukansa iskenyt yksi tällainen inhokki lämmittelylenkillä ja koska Sylvinkin kanssa siellä paljon liikumme oli aika ottaa asia puheeksi eläinlääkärimme kanssa.
 
 
Eri vaihtoehtoja pohdittuamme päätimme että kokeilen tämän kevään hittituotetta Bravectoa. Tästä pilleristä on puhuttu paljon eri foorumeilla ja ainakaan vielä en ole törmännyt yhteenkään kommenttiin missä olisi kerrottu mistään haittavaikutuksesta. Pakkausselosteessa vielä oikein mainitaan että sopii colliesukuisille koirille sekä tiineille ja imettäville nartuille. Lapsiperheessäkin tämän käytön pitäisi olla turvallista kun valeluliuokset ja pannat vaativat aina vähän seuraamista miten paljon lapset koirien kanssa ovat lähikontaktissa tai nukkuvat vieri vieressä.
 
Yhden tabletin pitäisi vaikuttaa 12 viikkoa ja Bravecto toimii niin että se tappaa jo kiinnittyneen punkin, se ei siis valitettavasti estä niitä kiinnittymästä. Tuotetta saa eläinlääkäriltä tai reseptillä apteekista. Hinta ihan siedettävä, Sylvin annos tuli maksamaan alle 30€.
 
Loppukesästä yritän muistaa raportoida kuinka meidän ja punkkien yhteen kohtaamiset ovat menneet, toivottavasti emme törmäile usein. Mikäli kokeilette jotain muuta karkotetta niin muistakaa varmistaa eläinlääkäriltä tai apteekista että se sopii myös colliesukuisille koirille.