perjantai 16. lokakuuta 2015

Ensimmäinen automatka ja sirutus

Pennut pääsivät tänään ensimmäisen kerran auton kyytiin, kun hurautimme Pirkkalaan tunnistusmerkintää varten. Hyvin olivat pennut kilttejä matkustajia kun kukaan ei oksentanut/pissannut/kakannut/huutanut koko matkan aikana vaan nukkuivat kaikki. Varsin rauhallisin mielin voin siis odottaa Lahden reissua kun vajaan parin viikon päästä käymme siellä eläinlääkärin tarkistuksessa ja silmäpeilauksessa.
 
 
Tunnistusmerkintäkin eli mikrosirujen laittaminen meni hyvin. Pennut tutkivat ensin reippaasti vierasta paikkaa ja kun siitä rauhoittuivat niin sirut niskaan ja koppaan unille kotimatkaa varten. Tunnistusmerkinnän myötä pentujen rekisteröintikin on nyt valmis ja pentue löytyy jalostustietokannasta, rekisteripaperit ovat postilaatikossa luultavasti jo alkuviikosta.
 
 
Säiden suosiessa olemme ulkoilleet tällä viikolla joka päivä. Lähimetsässä juoksentelu ja leikkiminen kehittävät loistavasti pentujen motoriikkaa ja tekee se kasvattajankin mielenterveydelle ihmeitä kun saa nauraa nelikon edesottamuksille.
Meillä oli tällä viikolla Laura A-pentueen Neymarin perheestä yökylässä pentuja hoivaamassa ja auttamassa mm. kuvien ottamisessa. Kyllä siinä taas monta ikävuotta tuli lisää kun yritimme saada Bobia ja Sofiaa pysymään korissa niin kauan että pentukansion kanteen saisin edustavan kuvan. Ilman Lauran apua olisi kuvat kyllä jääneet ottamatta, mutta oli meillä hauskaa!
Myös Hanna ja Stella vierailivat pentuja leikittämässä ja kyllä siinä on isosiskolla ihmettelemistä pikkuriiviöissä.
Ja jotta pennut varmasti tottuvat vilinään ja vilskeeseen on meillä vieraillut pentujen tulevat perheet jo kaikki sekä tietysti poikien kavereita käy päivittäin. Pennut ovatkin tottuneet erittäin hyvin lapsiin ja lasten aiheuttamaa menoon ja melskeeseen ja hienosti yhteiselo sujuu niin lapsilta kuin pennuiltakin.
 
 
Pennut syövät reippaasti jo lihaa ja kuivaruokaa vaikka Sylvi niitä imettääkin vielä 2-4 kertaa päivässä. Hyvin tasaisesti ovat kaikki kasvaneet ja melko lailla samoissa mitoissa kuin A-pennutkin saman ikäisinä. Toissa päivänä pennut saivat toisen kerran matolääkettä ja vielä kerran 7 viikon iässä ennen luovutusta.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on Laila koilakin astutettu ja toiveissa on että saamme soopelin värisiä pentuja maaliskuun puolen välin tienoilla. Sofian kanssa pää...