maanantai 11. tammikuuta 2016

B-pennut 4kk ja muita kuulumisia

B-pentueen naskalihampaat Kevin, Sofia, Elmo ja Ringo täyttivät jo neljä kuukautta. Kokoa pääsin mittaamaan tietysti Sofialta mutta myös Ringolta ja edelleen olen toiveikas ettei Ringostakaan mitään hirveää jättiläistä kasva sillä 4kk korkeus oli n. 34cm. Vahva rakenteinen Ringo on edelleen varsikin kun verrokkina on tuo meidän kevytrakenteinen sinisilmä prinsessa. Sofialla korkeutta 31cm.
 
Sofia 4kk
 
Päivitysten kanssa on ollut vähän hiljaista sillä loma-aika meni sairastellessa oikein koko perheen voimin ja nyt ovat arjen kiireet sekä melko tiivis treenikalenteri hyvin täyttäneet päivät.
Sylvin kanssa käymme kaksi kertaa viikossa ohjatuissa aksatreeneissä sekä mahdollisimman usein myös omatoimitreeneissä vahvistamassa keppien ja kontaktien osaamista. Mukana meillä on monesti Hanna ja Stella joiden osaamistaso on jo sitä luokkaa että ensimmäiset viralliset kisat eivät ole kaukana. Sylvin kanssa jännitän aloittaako se juoksunsa sopivasti juuri ennen ensimmäisiä suunniteltuja kisoja sillä merkit olisivat vähän siihen suuntaan.
Sofian kanssa olemme aloittaneet myös TamSK:lla treenaamaan agilityn pohjataitoja eli mitä ja miten tämän ikäisen pennun kanssa voidaan opetella erilaisia asioita jotka jatkossa tukevat agilityn alkeiden opettelemista. Tämän lisäksi käymme SportDogParkilla alkeisryhmässä totuttelemassa häiriöön ja harjoittelemassa yhteistyötä vähän häiriörikkaammassa paikassa. Varsinaista agilityä ei missään tapauksessa näin pienen pennun kanssa tehdä vaan harjoitukset ovat juuri leikkimistä ohjaajan kanssa, lelulle lähettämistä ja oppimista ohjaukseen ym. Kotona olen naksutellut Sofialle mahdollisimman paljon erilaisia asioita sillä haluan siitä koiran joka pohtii itse asioita sekä tarjoaa mahdollisimman paljon itse toimintaa, näin se kouluttaminen on jatkossa helpompaa.
 
Sofia 4kk
 
Sofian ja Ringon ensimmäiset näyttelyilmot tuli juuri täyteltyä ja ensi kesänä toivonkin pääseväni vähän viime vuotta enemmän kiertämään näyttelyitä Sylvin, Sofian ja Ringon kanssa. Stella sai näyttely-ykkösruusukkeensa vuoden 2015 tuloksilla ja nyt saa näyttelyt jäädä vähemmälle tämän neidin kanssa.
Pehkojen kanssa on ollut vähän vastatuulta sillä Tintillä todettiin oikean etujalan varpaassa nivelsiteiden venähtäminen niin että viimeinen nivel on välillä pois paikaltaan. Yritämme nyt ensin saada tossuhoidolla nivelsiteen paranemaan, mutta jos se ei onnistu on edessä mahdollisesti varpaan amputoiminen. Lukan kanssa taistelemme sen vatsan kanssa, sillä herra on vähän väliä ripulilla, tähän toivottavasti löydämme helpotuksen ja Lukankin elämä muuttuisi mukavammaksi.
 
Kasvattien omistajille kiitokset joulukorteista ja kuulumisista, pidetään yhteyttä myös tänä vuonna!
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentujuttuja

Kyllä on aika taas kiirehtinyt eteenpäin. Tänään Speedy tuli jo 7 viikkoa ja viime maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärissä Lahd...