B-pentujen terveystarkit

Viime perjantaina oli vihdoinkin se päivä kun lähdimme B-pentujen kanssa kohti Kankaanpäätä jonne olin varannut ajan Kari Ventelälle luustokuvauksia varten. Osallistumisprosentti oli tämänkin pentueen osalta 100, kun Saara sai siskonsa ystävällisellä avustuksella hoidettua Elmon Tampereelle ja minulle mukaan matkaan. Aamulla keräilin vielä Ringon ja Katin sekä Kevinin ja Elinan kyytiin mukaan ja niin ajelimme sitten kauniissa säässä kohti Kankaanpäätä.
 
Perille päästyämme ulkoilutimme vielä koirat ja ensimmäisenä vuorossa oli Elmo, jolta tutkittiin ensimmäisenä polvet, tuloksena 0/0, sitten oli vuorossa rauhoitus ja lonkkien ja kyynärien kuvaus. Kaikki meni suht nopeasti ja kohta jo saimme kuulla että oikein hyvältä näyttää. Kuvassa näimmekin oikein hienot lonkat ja kyynärät, arviona oli A/A ja 0/0, jippii! Sitten vuorossa Ringo ja kaikki meni saman kaavan mukaan, mahtavaa. Sofiaa tuodessani sisälle taisi minua taas hiukan jännittää, mutta kun kuulin sanat "samaa sarjaa" tiesin ettei kuvissa näkynyt mitään vikaa. Vielä Kevin viimeisenä ja kun senkin osalta kaikki oli kunnossa niin en olisi voinut onnellisempi olla. Kuulemma todella hieno pentue shelteiksi. Kevinin osalta edessä oli vielä piilokiveksen leikkaaminen ja sekin meni hienosti. Leikkauksen jälkeen lähdimme suoraan kotimatkalle ja jo ennen kuin pääsin kotiin oli sähköpostiin kilahtanut tieto Kennelliitosta että Sofian ja Ringon kuvat on jo lausuttu. Omakoiran kautta maksut perille ja samana iltana tulokset näkyivät jo jalostustietokannassa, on tämä nykyaikana todella nopeaa ja helppoa. Myös Elmon tulokset olivat samana iltana jo siellä, ensi viikolla on todennäköisesti Kevininkin tulokset siellä enkä niidenkään odota muuttuvan Kennelliitossa, joten B-pentue on kokonaisuudessaan ihan priimaa, kaikilla lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0.
 
 
 
Näiden tulosten myötä voi aksan harrastaminen jatkua ja tietysti Ringon, Elmon ja Sofian jalostuskäyttö on taas yhden askeleen lähempänä toteutumista.
 
Suuret kiitokset taas kasvatinomistajille tämän tärkeän asian hoitamisesta, arvostan suuresti sitä että näette asian yhtä tärkeänä kuin minäkin!