C-pennut ovat syntyneet

Vihdoinkin ennätän rauhassa istahtaa kirjoittamaan meidän C-pentujen eli Winter pentueen syntymästä. Viime viikonloppuna kaikki merkit näyttivät hyviltä ja ennustivat synnytyksen lähestyvän. Sunnuntaina Sylvin lämmöt laskivat ja tästä tiesin odottaa pentujen syntyvän viimeistään maanantaina. Tähän asti kaikki oli mennyt kuten aina ennenkin juuri siten kuin pitääkin. Sunnuntai iltana ja sitä seuranneena yönä Sylvi oli vain pari kertaa rauhaton, läähätti ja hengitti raskaasti, sitten rauhoittui taas nukkumaan. Maanantai aamu tuli eikä mitään merkkiä lähestyvästä synnytyksestä. Lämpöjen laskusta pentujen pitäisi syntyä 24 tunnin sisällä ja aamupäivän aikana kävi selväksi ettei mitään ole tapahtumassa. Viestiä ystävälleni Niinalle neuvoja varten ja sen jälkeen eläinlääkäriin yhteyttä että pääsisin näyttämään ja tarkistuttamaan Sylvin ja pentujen voinnin. Valitettavasti meidän yleensä käyttämällä eläinlääkäri asemalla oltiin sitä mieltä että vielä voimme rauhassa odotella tai sitten jos minusta tuntuu että on hätä niin ohjeistivat menemään päivystykseen, heillä ei ollut aikaa ottaa meitä vastaan. Nopealla googlettamisella muiden vaihtoehtojen kartoitus ja ensimmäinen mihin soitin oli Hervannan eläinlääkäri, onneksi, sinne pääsimme lähtemään heti.
Kun pääsimme eläinlääkäriin Sylvi reippaana moikkasi kaikki ison mahansa kanssa. Se tutkittiin ja pennut ultrattiin. Pennuilla näytti kaikki olevan hyvin ja kaikilla näkyi sykkeet. Sylvin paikat olivat auki eli kaiken järjen mukaan nyt olisi tarvittu vain supistuksia että pennut olisivat syntyneet. Asian edistämiseksi Sylville annettiin kalkkia ja oksitosiinia suoneen ja sitten lähdimme kävelemään. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja ei kun takaisin sisälle. Toinen satsi oksitosiinia ja uudestaan ulos köpöttelemään, onneksi maanantaina ei vielä ollut näitä pakkasia vaan lunta sateli hiljalleen. Reippaan kävelyn jälkeen olimme edelleen samassa tilanteessa mitään ei tapahdu. Siinä sitten keskustelimme eläinlääkärin kanssa miten jatkamme ja päädyimme siihen että Sylvi keisarileikataan sekä emän että pentujen voinnin turvaamiseksi.
Melko nopeasti Sylvi vietiin nukutettavaksi ja itse istahdin aulaan odottamaan. Mielessä vilisi ajatuksia laidasta laitaan, päällimmäisenä huoli Sylvin voinnista. Onneksi Jari ja Juho olivat paikalla sekä Niinan tuki ja asiantuntemus olivat korvaamattomat. Aika tuntui todella pitkältä vaikka ei siinä varmasti kauaa mennyt kun kuulimme pentujen ääniä toisesta huoneesta. Kohta sitten pääsinkin jo pentuja hoivaamaan. Ja voi miten ihana näky oli kun kurkkasin laatikkoon jossa oli monta siis todella monta merleä ja yksi trikki, tyttöpentu, aivan mahtavaa.
Pennut olivat todella äänekkäitä ja elinvoimaisia niillä ei ollut mitään hätää. Myös Sylvi selvisi leikkauksesta hienosti ja pian olimmekin jo matkalla kotiin.
Erityisen suuret kiitokset haluankin lausua Hervannan eläinlääkärin henkilökunnalle, aivan mahtavaa toimintaa. Toiminta oli erittäin asiantuntevaa ja vaikka välillä näyttikin aulassa siltä että melkoinen kiire on kun asiakkaita oli paljon paikalla ei se vaikuttanut Sylvin hoitoon millään tavalla. 


Kotona sitten Sylvi ja pennut pentulaatikkoon ja pennut nisille. Kaikki olisi voinut lähteä tästä jo menemään helposti eteenpäin, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Pentujen painot vain laskivat, maitoa ei tullut vielä tarpeeksi. Pennuille annoin puppy boosteria ja Sylville juomaa jossa oli äidinmaidon korviketta, hunajaa ja kananmunan keltuaista. 
Tämä auttoikin kaikille muille paitsi pienimmälle tytölle jonka paino laski edelleen. Pikku tyttö oli kovin sitkeä ja eloisa menijä ja hyvin Sylvin nisällä pysyikin, huolehdin vain että pääsee parhaille paikoille eivätkä isommat veljet jyräisi sitä pois. Paino lopetti kyllä laskemisen mutta ei lähtenyt nousuun. Tässä kohtaa ainoa vaihtoehto oli antaa pennulle korviketta. En ole koskaan pennulle korviketta juottanut ja vähän tämä jännitti, mutta pikkuinen yllätti ja saikin tuttipullosta juotua hienosti. Yhden yön valvoin vielä lisää huolehtien että pikkuinen saa maitoa ja sitten alkoikin jo helpottaa aamulla vielä korviketta mutta sen jälkeen ei sitä enää huolinut ja nyt jo tämäkin tyttö saa maitonsa Sylvin nisistä. 

Tällä hetkellä pentulaatikossa on kaikki hyvin, Sylviltä tulee maitoa ja se on toipunut leikkauksesta hienosti. Pennut kasvavat kohisten ja nyt vihdoinkin voin rauhassa vain nauttia niiden katsomisesta kun ne nukkuvat ja syövät. Onneksi takana on helppoja ja onnistuneita synnytyksiä, jos tämä olisi ollut ensimmäinen kokemukseni kasvattajana olisi mieleen saattanut tulla ajatus että ei koskaan enää. Vaikka viikko onkin ollut rankka on ollut mahtavaa huomata miten ystävät ovat auttaneet ja tukeneet minua, yksin tämä olisi ollut vielä paljon rankempaa. Kiitokset siis Niinalle kaikesta avusta, olet korvaamaton. Kiitokset kaikille jotka olette eläneet tässä mukana, erityisesti Iekulle.

Tässä nämä Winter pennut nyt sitten ovat

Blue merle uros "Kuura"
 
Blue merle uros "Tuisku"
 
Blue merle uros "Ahto"
 
Blue merle uros "Viti"
 
 
Blue merle narttu "Lumi" Flaming Snow's Crazy Little Snowflake
 
 
Tricolour narttu "Hile" Flaming Snow's Crowned Queen Of Polar Night
 
Blue merle narttu "Riite" Flaming Snow's Captivating Frost Flower
 
Poikien viralliset nimet tulevat olemaan:
Flaming Snow's Charming Frost
Flaming Snow's Call Of The Wintermoon
Flaming Snow's Captain Snowman
Flaming Snow's Commander Of Polar Lights