tiistai 15. elokuuta 2017

Turku elonäyttely 12.8.17

Lauantaina oli edessä Turun elonäyttely. Lähtö sinne ei ollut kiinnostanut hirveästi sen jälkeen kun kuulin tuomarin olevan alunperin britti, nykyään kylläkin asuu Kyproksella. Mielessä oli miten parhaimmassa tapauksessa tullaan H:n kanssa kotiin. Loppuviikosta minulle iski vielä hirveä flunssa niin että yöt meni yskiessä ja nenä tukossa.
Sen verran kuitenkin hulluutta löytyy tähän hommaan että viiden jälkeen lauantaiaamuna auton nokka kohti Turkua, matkalta mukaan Kati ja Ringo sekä Susanna Nitro ja Milli. Itselläni koirista oli ilmottuna Laila, Sonja ja Sofia sekä apumiehenä Juho.

Ajomatka meni yllättävän nopeasti peuroja väistellessä ja paikalla raviradalla olimme hyvissä ajoin ennen kahdeksaa. Ensimmäisenä kehässä oli Laila koila. Kaikki oli hyvin siihen asti kunnes tuomarin tullessa tutkimaan Lailaa pöydällä se säikähti jotain ja sen jälkeen mikään ei enää onnistunutkaan. Tuloksena ansaitusti 3.
Urosten nuortenluokassa oli mukana Ringo. Ringo on siitä haasteellinen esitettävä että se ei huoli nameja olivat ne sitten mitä tahansa minulta ollenkaan kehässä ja seisottaminen on sen vuoksi haasteellista. Liikkeissä häntä nousi komeasti ylös, mutta kaikesta tästä huolimatta Ringolle komeasti eri, joka oli kolmas tänä vuonna ja nyt on Shetlanninlammaskoirayhdistyksen näyttely-ykkösruusuke ansaittu.
Urosten jälkeen vuorossa oli suuri narttujen junioriluokka. Ennakko-odotusten vastaisesti Sonjalle eri ja mitä kuulin tuomarin sanelevan arvostelua niin tuntui kovasti mustasta tytöstä tykkäävän. Päivän suurimman yllätyksen tarjosi sitten kilpailuluokka jossa tuomari seisottamisen ja liikuttamisten jälkeen laittoi Sonjan voittamaan luokan sa:n kera. 
Kuvat Sirpa SaariTämän jälkeen oli heti vuorossa Sofia ja huonosti ei mennyt silläkään, eri, luokan voitto sa:n kera, joten molemmat tytöt pääsivät paras narttu kehään ensimmäisen kerran yhdessä.
Paras narttu kehästä ei sijoituksia tullut, mutta Susannan Nitro oli hienosti pn4.Seuraavan kerran kehässä sitten Janakkalassa reilun viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentujuttuja

Kyllä on aika taas kiirehtinyt eteenpäin. Tänään Speedy tuli jo 7 viikkoa ja viime maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärissä Lahd...