perjantai 14. marraskuuta 2014

Helmi treenaa - Rally-toko

Tämän kertainen Helmi treenaa-osio kertoo rally-tokosta. Olimme Stellan omistajan kanssa syksyllä Hämeen Shelttien leirin päiväkävijöinä ja siellä oli rally-tokon lajiesittely. En ollut ennen sitä kauheasti ollut kiinnostunut siitä, perinteinen toko on aina ollut minulle se laji, mutta nyt pääsi pieni kiinnostuksen kärpänen puremaan.
Sen verran lajista innostuin että päätin katsella josko sopivaa kurssia löytyisi Helmille. Ja niimpä sitten starttasimme Kangasalan puolella sijaitsevan Koirapalvelu Taidogas rally-tokon alkeiskurssilla. Kouluttajana meillä toimi Saija Tuomi.
 
Kurssilla kävimme läpi mitä rally-toko on ja sen sääntöjä sekä alokasluokan kyltit. Alkuun olin hieman jännittänyt että mitenkä tällainen kaavoihin kangistunut jäykkä toko-ihminen taipuu rally-tokoon, mutta pelko oli suurimmalta osalta turhaa. Suurimmat vaikeudet meillä Helmin kanssa oli remmin käytössä. Alokasluokka kun tulisi suorittaa koira kytkettynä ja minä olen tottunut treenaamaan ilman remmiä, niin siitä aiheutui/aiheutuu vieläkin pienoisia ongelmia.
 
Lajina rally-toko on  varmasti sopiva kaikille jotka haluavat kouluttaa koiralleen tottelevaisuutta ja temppuja samalla kertaa. En sanoisi että rally-toko olisi sen helpompaa kuin perinteinen  tokokaan mutta varmasti ainakin nuorille koirille mielekkäämpää sillä tässä lajissa ei päästä hinkkaamaan pitkiä seuraamispätkiä vaan asioita tapahtuu nopealla temmolla radalla. Perusasiat ovat molemmissa lajeissa samat, koira oppii tulemaan sivulle, istumaan, menemään maahan, pysymään paikallaan ja seisomaan sekä seuraamaan, mutta rally-tokossa näistä asioista on kehitetty erilaisia versioita jotka tekevät radan suorittamisesta sekä haastavaa että mielenkiitoista sekä ohjaajalle että koiralle.
 
Jos laji kiinnostaa niin siihen pääsee tutustumaan tarkemmin yhdistyksen sivuilla http://www.rally-toko.fi/sivusto/ 
 
Niin kivaa meillä Helmin kanssa oli kurssilla että aiomme kyllä suunnata vielä rally-tokon jatkokurssillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on Laila koilakin astutettu ja toiveissa on että saamme soopelin värisiä pentuja maaliskuun puolen välin tienoilla. Sofian kanssa pää...