sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Helsinki Winner 2015

Koiranäyttelyväen vuosi huipentuu taas tähän viikonloppuun kun Helsingissä järjestetään Helsinki Winner 2015 ja Voittaja 2015 näyttelyt. Eilen olimme myös me mukana tapahtumassa kokoonpanolla minä, Jussi ja Stella. Stellan ilmoitin mukaan ihan vain  siksi että olin muutenkin menossa ja kokeilisimme josko jollain ihmeellä saisimme sen viimeisen eri:n niin että voisin hakea Stella Shetlanninlammaskoirat Ry:n näyttely-ykkösruusuketta. Näyttelyalueella meidän tiimiin liittyivät vielä Neymar ja Laura ja Jukka sekä Heli Timin perheestä.
Heti yhdeksältä aloittivat junioriurokset jotka oli siirretty toiselle tuomarille eli Markku Kipinälle. Tästä tuomarista tiesin jo etukäteen että on tarkka ja tiukka tuomari, ja niin siinä sitten kävi että Neymar jatkoi äitinsä viitoittamalla tiellä saaden H:n (Sylvi on saanut samalta tuomarilta H:n ensimmäisessä junioriluokan näyttelyssään). Neymar myös mitattiin, mutta ei tuomarikaan siitä isoa saanut sillä koosta ei arvostelussa mainittu mitään. Hyvin Laura myös Neymarin esitti kehässä, heidän yhteistyötään on aina ilo seurata. Tästä rauhallisesta ja varmasta koirankäsittelystä voisi moni aikuinenkin ottaa oppia.
 
Stella melkein 18kk
 
Tämän jälkeen siirryimme seuraamaan urosten arvostelua toisen kehän reunalle, ja hyvin nopeasti arvostelu etenikin niin että junnunarttujen kehän alkamista saimme tovin odotellakin parhaan uroksen valinnan jälkeen. Myös narttujen junioriluokka oli iso, ja totesinkin että kaikki hylkyä paremmat tulokset ovat jo iso voitto meille. Stellahan on säkäkorkeudeltaan 39-40cm ja pitkärunkoisena, turkissa ja hyvässä lihaskunnossa näyttää kyllä suurinta osaa uroksistakin isommalta. Suureksi yllätyksekseni Stella sai kuitenkin eri:n, kovasti oli hyvä arvostelu, ainoastaan koko oli suuri, ja niimpä meidät kyllä nopsasti käteltiin pois kehästä kun kilpailuluokkaa alettiin arvostelemaan, mutta me olimme jo saavuttaneet kaiken mitä olin haaveillutkin joten päivä oli jopa kehässä pyrähtämisen kannalta erittäin onnistunut.
Parasta päivässä nimittäin olivat ystävät, kasvatinomistaja perheet joita harvoin näkee mutta joiden kanssa heti juttu luistaa. Kovasti tämä saa taas odottamaan kesää ja toisia kennelpäiviä että pääsemme kokoontumaan porukalla ja vaihtamaan kuulumisia.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentujuttuja

Kyllä on aika taas kiirehtinyt eteenpäin. Tänään Speedy tuli jo 7 viikkoa ja viime maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärissä Lahd...