maanantai 1. helmikuuta 2016

Janakkala 31.1.16

Ilmoittaudumme Hannan kanssa Janakkalaan aksakisoihin missä oli tarjolla kolme agilityrataa Anne Saviojan tuomaroimina. Aamulla pääsimme aikaisin lähtemään sillä ensimmäisen radan tutustuminen alkoi 9.00. Parin ylimääräisen mutkan jälkeen ehdimme ajoissa perille ja pääsimme lämmittelemään Sylvin ja Stellan. Paikalla vallitsi leppoisa tunnelma ja järjestävää seuraa täytyy kyllä kiittää erittäin sujuvista järjestelyistä, kaikki talkoohenkilöt olivat iloisia ja ystävällisiä.

Sitten itse ratoihin, Sylvi pääsi tällä kertaa ensin radalle ja ensimmäinen rata vaikutti oikein sujuvalta ja hyvällä fiiliksellä starttasinkin Sylvin kanssa. Koko rata sujuikin sitten virheettä toiseksi viimeiselle hypylle asti jossa pääsin hieman Sylvin edelle, joka on niin harvinaista ettei ole siihen tottunut että sille tuli kiire, hyppäsi hypyn huolimattomasti ja harmillisesti rima putosi. Tuloksena Sylville 5 virhepistettä ja sijoitus 3. Vaikka vähän aikaa harmittikin aika lailla, niin olin silti iloinen että näinkin sujuvan radan saimme tehtyä.
Sitten oli muutama koirakko välissä ja oli Hannan ja Stellan vuoro. Lupaavasti alkoi heidänkin ratansa, mutta valitettavasti kepeille meno oli Stellalle hankala tällä radalla ja siitä hylky, muuten rata oli oikein hyvä.

 

Hyvin nopeasti pääsemmekin sitten jo tutustumaan toiseen rataan ja siitä löytyi pari kohtaa missä tiesin että minulla olisi kiire jos meinaisin ohjata Sylviä niin kuin kaikki muut tekisivät. Vähän oli jännittynyt olo radalle mennessä ja kuten arvelinkin kiire tuli ja tein kyllä Sylville erittäin vaikeaksi keinulle menon, mutta niin se vain tämä taitava tyttö haki sen vaikka joutui ohjaajansa jalat kiertämäänkin. Putken jälkeen olinkin sitten jo niin myöhässä että puolen vaihto ei onnistunut ja jouduin vauhdissa vähän soveltamaan. Onneksi Sylvi tuli ohjaukseen erinomaisesti ja matka jatkuin puhtaasti loppuun asti, joten Sylville ensimmäinen nollarata ikinä (mukaan lukien treenit 😉) ja sijoitus 2. sekä ensimmäinen luva, uskomatonta!
Sitten jännitimme Hannan ja Stellan toista rataa, joka alkoikin taas erittäin lupaavasti ja vauhdikkaasti. Valitettavasti puomin alastulolta tuli kontaktivirhe, muuten puhtaalta radalta, joten Stellalle 5 virhepistettä ja sijoitus 4.


 

Näiden kahden onnistuneen radan jälkeen olin jo valmis lopettamaan siltä päivältä, mutta vielä oli edessä kolmas rata. Tämä rata vaikutti kaikkein nopeimmalta, mikä on meille Sylvin kanssa vähän huono, kun itse olen niin hidas ja muutamaa kohtaa taas mietin pitkään mitä tehdä. Heti toisena esteenä oli kepit ja Sylvi haki kepit kyllä hyvin mutta keskellä pujottelua sen rytmi sekosi ja jouduimme aloittamaan alusta. Oma ohjaaminen oli tämän jälkeen vähän puolittaista ja saimme puomilta kontaktivirheen. Loppuratakin oli melkoista kiirettä mutta loppuun pääsimme 10 ratavirheellä ja 0,93 sekunnin yliajalla, sijoitus oli tällä suorituksella 5.
Vielä oli Hannan ja Stellan vuoro lähteä viimeiselle radalle ja kyllä he vauhdikkaasti lähtivätkin. Aivan täydellinen suoritus tältä radalta Stellalle ja Hannalle 0 virhepistettä, sijoitus 1. ja luva! Tämä kruunasi päivästämme täydellisen.

 


Nyt on kisoista pienoinen tauko, treenit jatkuvat Sylvin ja Sofian kanssa. Pikkuneitinkin on väläytellyt treeneissä iloista ja vauhdikasta harrastuskoiran luonnetta joten kyllä näiden kanssa innolla käymme treeneissä.
Ps. Jos haluat nähdä kisoista videoita niin kummankin nollarata löytyy kennelin facebooksivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pentujuttuja

Kyllä on aika taas kiirehtinyt eteenpäin. Tänään Speedy tuli jo 7 viikkoa ja viime maanantaina kävimme pentujen kanssa eläinlääkärissä Lahd...