tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ummikot ulkomailla

Niin tuli sitten yhdestä haaveesta totta nimittäin jo jonkin aikaa olen haaveillut näyttelyreissusta ulkomaille, mutta sopivaa ajankohtaa, sopivia koiria ja sopivaa fiilistä ei ole vain ollut. Keväällä sitten kuitenkin kun olin B-pentujen kasvua seurannut tuli mieleeni että näiden kanssa voisi olla nyt mahdollista lähteä vähän pidemmällekin.
Viime torstaina auton nokka osoitti sitten aamuyöstä kohti Helsinkiä ja siitä laivalla Tallinnaan. Keli oli tyypillistä Suomen suvea, vettä tuli enemmän ja vähemmän (yleensä enemmän). Myös Tallinnassa oli harmaata mutta vettä ei kuitenkaan enää satanut kun pääsimme maihin. Näyttelyt olisivat Pärnussa ja sinne sitten ajelimme torstaina, tarkoituksena kun oli viettää yhdistettyä lomaa perheen kanssa ja äidin harrastuksissa. Pärnussa ei ollut torstaina kovin lämmin vaikkakaan vettä ei satanut, joten rannalle ei tehnyt silloin mieli, perjantaina aamusta sinne oli kuitenkin sitten jo pakko mennä sillä juniori oli heti aamupalan jälkeen laittamassa uikkareita jalkaan.
Perjantaille oli sitten ohjelmassa jo ensimmäinen näyttelykin iltapäivästä. Tässä ryhmänäyttelyssä arvosteltiin myös pikkupennut joten Sonjakin pääsi osallistumaan. Kehän kulku oli kutakuinkin samanlaista kuin Suomessa, paitsi junioreille jaettavat sertit sekä rop-juniorin valinta. Ringo sai eh:n, taisi olla tuomarin makuun hieman kookas, Sofialle eri/1 ei valitettavasti sa:ta. Sonja esiintyikin sitten vallan hienosti ensimmäisessä näyttelyssään, häntä iloisesti heiluen ja välillä pari vallatonta loikkaa ottaen ppek 1, kp, ja BIS-2.
 
 
Lauantaina vuorossa oli sitten toinen kansainvälisistä näyttelyistä. Sheltit aloittivat heti kymmeneltä ja Ringo pääsi ensimmäisenä kehään. Poika esiintyi varmalla omalla tyylillään ja sai eri:n. Kilpailuluokassa oli vastassa eilinen kilpakumppani ja tällä kertaa Ringo veti pidemmän korren ollen jun eri/1 sa ja sai ensimmäinen jun-sertinsä. Paras uros kehässä Ringo pärjäsi vielä hienosti ollen kolmas. Sitten olikin jo Sofian vuoro, jolle myös hienosti eri/1 sa, jun-serti. Näin ollen sisarukset olivat vastakkain parhaan juniorin valinnassa ja tällä kertaa Sofia oli rop ja Ringo vsp. Paras narttu kehässä Sofia oli vielä kolmas.
 
 
Näiden saavutusten jälkeen olisin voinut jo hyvillä mielin lähteä kotiin, mutta sunnuntaina raahauduimme vielä uudestaan samalle näyttelypaikalle. Tällä kertaa Ringo oli jun eri/2, trikki uroksen voittaessa. Sofialle kuitenkin edellispäivän uusinta, joten Sofian saldo reissusta oli kaksi jun-sertiä, uskomatonta.
Hieman väsyneinä mutta erittäin tyytyväisinä ajelimme takaisin Tallinnaan odottamaan iltalaivan lähtöä. Reissukoirat Ringo, Sonja ja Sofia käyttäytyivät erittäin hyvin koko matkan ajan ja varsinkin Sonja keräsi perjantaina ihailijoita niin että sitä käytiin vielä lauantaikin näyttelyssä kyselemässä ja ihastelemassa.
Reissu oli niin onnistunut että saatan joskus toisenkin kerran innostua lähtemään, varsinkin kun Sofian juniorivalion tittelistä uupuu vain se yksi serti. Jos jollain on mielessä että uskaltaako tai kannattaako niin ehdottomasti matkaan vain. Me saimme monia uusia tuttavia matkalla, jaoimme monet surut ja ilot, menestykset ja olihan meillä hauskaa!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt on Laila koilakin astutettu ja toiveissa on että saamme soopelin värisiä pentuja maaliskuun puolen välin tienoilla. Sofian kanssa pää...