Terveystutkimuksia

Viime viikon torstaina lastasin auton täyteen koiria ja ajelin Kankaanpäähän Ventelälle virallisia terveystutkimuksia varten. Mukana olivat viime kevään G ja I-pentueista viisi koiraa. Enemmänkin olisi halukkaita ollut mukaan, mutta tällä kertaa enempää ei tälle päivälle mahtunut. Lisää tuloksia on siis tulossa kesän mittaan.
Mitä terveystutkimuksissa sitten tehtiin. Kaikilta koirilta tutkittiin polvet, jotka jokaisella olivat myös terveet. Tämän jälkeen jokainen rauhoitettiin röntgenkuvia varten. Kaikilta viideltä kuvattiin kyynärät, lonkat ja selät. Näin saimme hyvin kattavan paketin tietoa jokaisen luustoterveydestä ja ilokseni voin todeta että hyviä tuloksia ja terveitä koiria meillä. Tuloksia voi käydä kurkkaamassa oheisesta linkistä

Miksi näitä terveystutkimuksia sitten tehdään? Jokainen pentua etsivä haluaa pennun josta kasvaisi terve aikuinen koira. Monesti osataan jo vanhempien terveystulokset katsoa tai ne on julkaistu pentuilmoituksessa. Mutta tärkeää on myös selvittää onko sukulaisten terveyttä tutkittu ja minkälaisia tuloksia sieltä on tullut. Näitä tuloksia ei olisi ellei tavalliset kotikoiran omistajat myös tutkituttaisi omia koiriaan. Tästä johtuen toiveeni onkin että jokainen perhe johon kasvattini on mennyt tekisi koiralleen viralliset terveystutkimukset reilun vuoden iässä. Ilokseni voin todeta että todella moni näin on myös tehnyt, suuret kiitokset siitä teille kaikille kasvatinomistajat!

Monesti myös mietitään että paljonko nämä tutkimukset sitten maksavat. Tutkimisesta maksoimme eläinlääkärille n. 230€ ja lausunnoista Kennelliitolle reilut 90€. Luustokuvaus tuli näin ollen maksamaan n. 320€. Tähän lisäksi sitten kuuluu vielä silmäpeilaus joka paikasta riippuen on n. 70-90€, josta pääsemmekin siihen että virallisiin terveystarkastuksiin kuluu noin 400€/koira. Tällainen summa kannattaa varata säästöön, mikäli haluaa Flaming Snow's pennun saada omakseen pennun hinnan lisäksi.

Halusin tutkituttaa Sofian ensimmäisen pentueen jälkeläisiä ennen kuin sen astutan uudelleen ja nyt näiden tulosten myötä voin hyvillä mielin jatkaa L-pentueen toteuttamista, kesän lopulla siis toiveissa pieniä vaaleanpunaisia pehmotassuja.